פרגולה צפה יכולה להוות תוספת מרשימה לחלל החיצוני. היא לא מחייבת עמודים, מעניקה צל ויכולה להעניק מראה אסתטי לחלל החיצוני. הפרגולה קיבלה את השם ״צפה״ כיוון שהיא אינה מעוגנת בעמודים בכל הפינות אלא נשענת על המבנה הנוכחי. התוצאה היא נוף פתוח, מתחם אוורירי נטול הפרעות ומוגן מפני השמש.
לרוב, בסיס הפרגולה הצפה יהיה בנוי מאלומיניום וזאת בשל משקלו הקל לעומת החוזק שלו. עבור החלק העליון היוצר הצללה ניתן להשתמש גם כן באלומיניום, לשלב עץ וכן להשתמש בחומרים פלסטיים שונים אשר מעניקים הגנה מפני הגשם. מבחינת המראה, אפשר להשיג גימור שמתאים בדיוק למקום ולרצונות האישיים כולל בחירת צבעים שונים ומגוון טקסטורות.
4 נקודות שכדאי לדעת על פרגולה צפה
ההחלטה להתקין פרגולה היא אחת ההחלטות הטובות מבחינת עיצוב החלל החיצוני. בין אם מדובר במרפסת ובין אם בשטח גינה, הפרגולה יכולה לשדרג את המרחב, להעניק צל, להפוך את החלל לשימושי ובטווח הארוך גם להעלות את ערך הנכס. הפתרון של פרגולה צפה מאפשרת להימנע מעמודים תומכים ורגע לפני שיוצאים לדרך כדאי להתייחס לארבעת הנקודות הבאות:
עיצוב ומבנה
שלא כמו פרגולות עם עמודים, פרגולות צפות מעוגנות בחלק העליון בלבד ולרוב רק בצד אחד. האפקט ה״צף״ מתקבל בשל יצירת סריג עליון שנמצא מעל הקרקע בלי להיות תלוי בעמודים. המבנה הייחודי דורש תכנון קפדני מאד וביצוע חסר פשרות. יש להביא בחשבון את המבנה הקיים, לבדוק את החוזק שלו, לתכנן את התשתית ולעצב את הפרגולה כך שהיא תתאים למרחב.
שיקולים הנדסיים
מבחינה הנדסית יש להקפיד על יציבות שתהיה שימושית לאורך זמן. בתכנון נכון אפשר להבטיח פרגולה יציבה ובטוחה ללא כל דאגות כשמקצועיות וניסיון הם המפתח לכך. חשוב לדעת כי המגבלה שיכולה להיות בבניית הפרגולה היא מגבלת העומק. בעוד שאין כל בעיה למתוח את הקונסטרוקציה לכל אורך הקיר, ישנה מגבלה לעומק של המבנה המרחף (אשר תלוי למעשה מהקיר) ובמקרים בהם ישנה כוונה ליצור פרגולה גדולה יש לבדוק אם זהו הפתרון הטוב ביותר.
בחירת חומרים
האלומיניום אידאלי לבניית קונסטרוקציה של פרגולה צפה. המטרה היא להפחית ככל האפשר במשקל הפרגולה וזאת כדי להבטיח את היציבות שלה. בחירה נכונה של החומרים עבור הקונסטרוקציה ועבור גג הפרגולה מהותי לקבלת תוצאה מרשימה ובטוחה. אפשר ליהנות מפרגולות אלומיניום במרפסות ובתי קרקע וזאת בתנאי שמקפידים על הפרטים הקטנים ביותר ובוחרים בחומרים שיכולים לעמוד בכל מזג אוויר ולשאת את המשקל הכולל של המבנה.
קראו בהרחבה על פרגולת מעץ >>
אסתטיקה וגימור
אחד היתרונות של הפרגולה הצפה הוא היופי שלה. מדובר על מבנה אסתטי מרשים ומודרני שהגימור שלו יכול לקבל צורות וצבעים שונים. כל פרויקט יכול להיות שונה ומיוחד כאשר ניתן להתאים את הגימור באופן אישי ולבחור בין צבעים ואפילו טקסטורות שונות. הסגנון של הפרגולה צריך להתאים לבני הבית, למבנה הנוכחי, לנוף, לחלומות האישיים וכל זאת בלי להתפשר על איכות וחוזק.
בניית פרגולה צפה
בניית פרגולה צפה דורשת קודם כל תהליך תכנון קפדני המתחשב במבנה הקיים ובמטרות של בני הבית. יש לבחון מה ניתן לעשות, מהן המגבלות של המקום ולקבוע כיצד ליצור את המבנה כך שיהיה נכון מבחינה הנדסית. ברגע שנקבעות נקודות העיגון והדרך ליצור את השלוחות לפרגולה אפשר להזמין את החומרים שישמשו לבניה עצמה.
לרוב, פרגולה צפה תהיה מאלומיניום והוא יגיע לאחר עבודת גמר עם הצבע או הטקסטורה שבחרנו. כיוון שהאלומיניום קל לרוב לא תהיה כל בעיה להוביל אותו לכל מקום ולכל קומה שתידרש. ברגע שכל החומר מוכן אפשר להתחיל ליצור את בסיס הפרגולה, ליצור נקודות עיגון ואבטחה בהתאם לתכנון ההנדסי ולהתחיל לבנות את המסגרת הכוללת. ברגע שהמסגרת מוכנה זה השלב לשים את גג הפרגולה בהתאם לעיצוב הנבחר.
הגג יכול להיות משלבי אלומיניום או עץ ומעליהם יכול להיות חומר פלסטי המיועד לחסום את מעבר הגשם. במידה והבחירה היא ליצור פרגולה צפה המגנה מפני הגשם יש לוודא כי תהיה נקודת ניקוז שתיקח את מי הגשמים למקום הרצוי (בהתאם לתכנון כמובן). לאחר הקמת הפרגולה כמעט ואין צורך בפעולות תחזוקה. אם הפרגולה מלוכלכת רצוי לנקות אותה בעדינות תוך שימוש במים ולכל היותר סבון ומטלית רכה.
ראו גם | פרגולות אלומיניום דמוי עץ >>